Restaurants and bars

Valencia. Spain

(0 ratings)

“Al tun tun” Restaurant

Sandra Tarruella, interiorismo

Description Technical file

Elegance and sobriety, in the context of a contemporary language, are the defining characteristics of the style of this new restaurant in Valencia.
Al tun tún is the new renovation proposal by businessman Valentín Sanchez ( Valen & Cia ), located in a building from the ‘30s in the centre of Valencia.
The restaurant, at the intersection between plaza América and calle Sorní, is accessible to the public through large windows with carriage-green woodwork. Together with the green exterior awnings, they emphasise the gaps in the façade, bringing to mind the establishments of European capitals of the last century.
As a starting point, the project was inspired by French bistros of the 19th century, popular establishments where a wide variety of dishes were served with fresh and healthy ingredients, although for this project the aesthetic has been revised from a more contemporary perspective.
The restaurant, previously a garage, is a luminous and high premises with a small open mezzanine halfway up. Under the mezzanine and as a central and principal element is the kitchen, visible from all the tables which are arranged around it.
The bar, which connects the kitchen and the dining area, has been designed to be low down in order to facilitate the connection between the spaces. This way the patrons, seated on comfortable stools, can participate in the creation of the dishes and the chefs’ activity around a white marble island. The bar top is made of black stone and the front is clad with the existing old blinds as an echo of the previous establishment, together with the worn wooden staircase which leads to the mezzanine, also reused.



add to my library

Share |

 

+ on the same author/s
         
         
         
 
0 comments


Do you want to write a comment?
Login to start session.
Localización Location: Plaza América 4. Valencia. Spain. Promotor Promotor: Valentín Sánchez Arrieta. Autors Authors: Tarruella Trenchs Studio. Colaboradores Collaborators: Ricard Trenchs y Elsa Noms (Responsables Proyecto). Cecilia Moretti, Nuria Calderón, Núria Martinez. Arquitecto Técnico Technical Architect: José Antonio González del Oso. Constructora General Contractor: Valseco S.L. Superficie construida Built area: 144,25 m2. Ejecución Completion: 2014. Fotografía Photography: Meritxell Arjalaguer
Contact
Sandra Tarruella
Barcelona
www.sandratarruella.com