Learning centres

Mollet del Vallès. Barcelona

(0 ratings)

Can Basora Nursery and Primary School

Víctor Rahola y Enric Jené, arquitectos

Description Technical file

The project process is based on two fundamental considerations. The first of them is the site on which the project stands –a plot of barely twelve thousand metres square, basically rectangular in shape– and the second one is the functional complexity of a building of such characteristics, on the basis of its relationship between the communal spaces and the integration of the exterior spaces into the programme. As a result of these considerations and others of lesser entity, the principal volume of the building is sited according to the alignment of calle Sabadell, which has little vehicle traffic and offers a facade of a markedly urban nature, allowing the liberation of the rest of the site for playgrounds, as it is more fragile and sensitive to aggressions of an environmental nature.



add to my library

Share |

 

+ on the same author/s
 
+ on the same photographer
         
         
     
0 comments


Do you want to write a comment?
Login to start session.
Emplazamiento: Mollet del Vallés. Barcelona. Arquitectos: Víctor Rahola y Enric Jené. Colaboradores: Kalok, instalaciones, y J. Bernuz y M. Fernández, estructura. Construcción: Hero. Promotor: GISA. Fotografía: Alejo Bagué.
Contact
Víctor Rahola
Barcelona
Enric Jené
Barcelona
Photography
Aleix Bagué
Barcelona